Topp 7 tips for å oppnå total helse og velvære

T

Siden jeg elsker musikk, finner jeg meg selv hele tiden tiltrukket av å knytte harmoni på alle områder av livet til musikk. I et typisk kor er det fire (4) hovedstemmetyper – sopran, alt, tenor og bass – og alle er nødvendige for å bringe full tonekvalitet og harmoni til koret.

Vi har alle et sinn, en kropp og en ånd. Det bør derfor ikke være noen overraskelse at for å oppnå total helse og velvære, må vi ta vare på alle tre (3) delene av oss selv – sinn, kropp og ånd. Ikke fokuser på en del til ulempe for de andre, siden alle er pålagt å bringe balanse til den menneskelige personen.

I denne artikkelen vil jeg gi deg syv (7) enkle, praktiske og effektive tips som du kan begynne å bruke umiddelbart for å forbedre og opprettholde din generelle helse og velvære. Tips 1 fokuserer på din åndelige helse. Tips 2, 3 og 4 fokuserer på din fysiske helse. Tips 5 og 6 fokuserer på din følelsesmessige helse. Det siste tipset, Tips 7, fokuserer på et ofte oversett område, din mentale helse.

1. Dediker 30 minutter til Gud hver dag i bønn, refleksjon og takksigelse.

Hver dag er du velsignet med 1440 minutter til å leve livet ditt. Tretti (30) minutter utgjør bare 2 % av hele dagen. Gud, livgiveren, fortjener litt av dagen din. Les og reflekter med daglige andakter, åndelige og/eller religiøse bøker (Bibelen, Koranen, Toraen, Tripitaka, Bhagavad-Gita, Tao-te-Ching, L. Ron Hubbards bøker eller andre hellige tekster). Dette vil øke din kunnskap om din religion, styrke din ånd, forbedre ditt personlige forhold til Gud, forbedre ditt forhold til dine medmennesker, hjelpe deg med ditt daglige liv og gi deg indre fred.

2. Hold deg i form.

Nøkkelen til å oppnå fysisk form er å ta hensyn til øvelser som styrker kjernemuskulaturen. Kjernemusklene dine er alle de varierte musklene i brystet, magen, øvre del av ryggen, korsryggen og sidene. Det er flere fordeler å hente fra en sterk kjerne – en flat mage, en sterk rygg, god holdning, redusert belastning på ryggraden, effektiv overføring av kraft til armer og ben for å løfte, flytte eller bære ting rundt, større mental årvåkenhet , større fleksibilitet og et godt hjerte.

3. Spis næringsrik og sunn mat.

Det er en mye sirkulert myte om at mat som er næringsrik og sunn ikke er velsmakende. Som jeg indikerte, er det en myte og den beste måten å sikre at matinntaket ditt er sunt, næringsrikt og at du får i deg alle nødvendige vitaminer og næringsstoffer som kroppen din trenger, er ved å:

(a) Spis fra de 5 store matvaregruppene hver dag – korn, grønnsaker, frukt, melk, kjøtt og bønner.

(b) Å spise en “regnbuediett”, det vil si en som inneholder like mange, om ikke alle, av regnbuens farger – rød, oransje, gul, grønn, blå, indigo og lilla. Hver matfarge gir et annet sett med vitaminer og mikronæringsstoffer. For eksempel er grønn mat som spinat en god kilde til vitamin A, folsyre, vitamin C, magnesium og jern. Regelmessig inntak av spinat bekjemper anemi og forbedrer synet.

(c) Bruke et godt multivitamintilskudd for å tilfredsstille eventuelle ernæringsmangler du måtte ha.

(d) Drikk de anbefalte åtte (8) glassene med vann hver dag. Drikk ett (1) glass med forskjellige intervaller i løpet av dagen for å hjelpe kroppen din med effektiv eliminering av avfall og giftstoffer.

4. Ta godt vare på huden din.

Huden din har fire (4) hovedfunksjoner som følger:

I. Beskyttelse mot ytre elementer.

ii. En slags sensor med nerveender som får deg til å reagere riktig på smerte, varme, kulde, berøring, trykk, vibrasjoner og vevsskader.

iii. En varmeregulator som følgelig pumper blod til hudens overflate eller reduserer blodstrømmen.

iv. Din største avfallsfjerner (overflatemessig) gjennom svette eller svette.

I tillegg, når du blir eldre, blir huden din naturlig tørrere, mindre elastisk og produserer flere rynker. Du kan imidlertid bremse denne aldring av huden din betydelig og hjelpe huden din i elimineringsprosessen ved å holde huden kontinuerlig fuktig og hydrert gjennom følgende enkle hudpleierutine.

Hudpleierutine

Drikk mye vann; 8 glass hver dag. Spis utseende av gule og oransje frukter som gir vitamin A. Ta et godt vitamin E-tilskudd. Spis agurker, som tilfører svovel – et sporstoff som er nødvendig for sunn hud!! Bruk også vannbaserte fuktighetskremer eller olivenolje på huden umiddelbart etter bading for å holde fuktigheten innelåst i huden din.

5. Ta en 30-minutters “time-out” minst en gang i uken.

Jeg vet at dette høres lettere ut enn gjort, spesielt hvis du har barn eller tar deg av eldre foreldre eller slektninger. Så la oss se på det fra en annen vinkel. Hvis du plutselig ble veldig syk eller døde, gud forby, ville barna og pårørende på en eller annen måte bli tatt hånd om. Kanskje ikke like bra som deg, ja, men de ville klare seg. Vel for å sikre at du er lenge nok til å gi den beste kontinuerlige omsorgen, slik du alene kan gjøre det, er å TA EN PAUSE!!! Finn din avslappende plass: ta en spasertur på stranden eller i parken mens du lytter til naturen eller musikk på iPoden; slappe av på sengen og lytte til musikk; krølle deg sammen i favorittstolen din med en kopp te eller sjokolade og les en god bok; sitte på en parkbenk og se folk gå forbi… eller hva annet som slapper av. Dette vil tømme hodet og gi deg fornyet energi til å gå igjen.

6. Øv på tilfredshet

I livets og livets naturlige flo og fjære er det høydepunkter og lavpunkter, sesonger med overflod og sesonger med knapphet. Lykke kommer ikke fra overfloden, antallet eller typen materielle ting vi har. Derfor ser vi noen ganger eksempler på millionærer som er narkomane eller alkoholikere. I tillegg er det “Law of Diminishing Returns”. Det dette i bunn og grunn sier er at jo mer vi får av noe opp til et visst punkt, jo mindre sannsynlig er det at de tilførte mengdene av den tingen vil øke lykkekvoten vår. Det er som om jeg fikk en (1) Lamborghini – jeg er på høyden, sommeroverfall kan ikke uttrykke min lykke, jeg kunne klemt alle jeg møter. Hvis jeg fikk to (2) flere Lamborghini – vel det er OK. Jeg mener jeg virkelig ikke vil føle meg så euforisk som den første gangen, og i alle fall, hvor mange kan jeg kjøre til enhver tid?

Tilfredshet er evnen til å være lykkelig både i de sparsomme og rike sesongene av livet vårt, og det er ikke avhengig av omstendighetene våre. Vi må utvikle denne ånden av tilfredshet for å bidra positivt til vår generelle helse, lykke og velvære. Dette betyr ikke at vi ikke skal strebe etter bedre, men det betyr at som den gamle vestindiske sier sier: “Vi bør ikke henge hattene våre der hendene våre ikke kan nå”, for å holde tritt med Jones.

7. Ta vare på sinnet ditt på alvor.

Stress og depresjon er to (2) av de største tyvene av mental og emosjonell helse globalt. Ikke bare er de globalt utbredt, men de fører også til mer alvorlige psykiske problemer som demens, Alzheimers, selvmord og sinnssykdom.

Faktisk, “Verdens helseorganisasjon anslår at mer enn 450 millioner mennesker [worldwide] lider av psykiske lidelser, og en ny rapport fra World Economic Forum anslår de årlige globale kostnadene for psykiske og nevrologiske sykdommer til 2,5 billioner dollar. Det er tre ganger den økonomiske kostnaden for hjertesykdom.Globale psykiske helseproblemer sørgelig oversett’, Public Radio International.”

Så stress og depresjon må håndteres og stoppes nesten umiddelbart for å unngå mer alvorlige helseproblemer. Depresjon er en naturlig fase som vi alle opplever i livene våre primært på grunn av tap av kjære, arbeidsproblemer, tap av jobb eller penger/økonomiske problemer. Nøkkelen til å sikre at stress og depresjon ikke går ut av hånden er imidlertid å engasjere seg i aktiviteter som flytter tankene dine bort fra problemet som forårsaker stresset eller depresjonen og flytter deg til et bedre mentalt rom, til tross for problemet. Du kan forbedre og opprettholde helsen til hjernen din ved å inkorporere noen av disse enkle teknikkene i hverdagen din.

Enkle løsninger for psykisk helsevern

Brettspill, puslespill og spørrekonkurranser

Å spille brettspill og løse gåter og spørrekonkurranser gir hjernen din en mental treningsøkt ved å forbedre hukommelsen, konsentrasjonen, problemløsningsferdighetene og forhindre kognitiv nedgang.

Hører på musikk

Selv om det tilsynelatende er enkelt, beroliger musikk sinnet og ånden, hjelper kroppen å slappe av, lindrer mentalt og emosjonelt stress og spenninger, stimulerer sansene og gir energi til kroppen.

Skriving

Det er mange flotte nettbaserte skrivefellesskap, for eksempel EzineArticles og Squidoo, som godtar artikler om omtrent alle emner du vil være interessert i. Igjen, du vil trene hjernen din, siden for å skrive en utmerket artikkel må du gjøre noe forskning for å supplere din kunnskap om området.

Hobbyer og sport

Delta i gruppeaktiviteter, sosiale klubber eller idretter som interesserer deg (tennis, ridning, fotball, fotball, cricket, karate, sying, yoga, tai chi, basketball, volleyball, svømming, sang, dans osv.). Alt du er naturlig tilbøyelig til og som får deg til å føle deg glad mens du gjør det. Hvis du ikke finner en sport eller hobby som interesserer deg, sjekk ut verdens største liste over hobbyer (se lenken nedenfor). Du kommer garantert til å finne noe som passer for deg og som du vil like.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta