Vintage Volkswagen Racing: The Beginning of Deano Dyno-Soar

V

Dean Lowry ble med Joe Vittone og hans VW-forhandler Economotors i Riverside, California i 1955. Etter å ha innsett hvor enkelt det var å reparere og utføre service lærte Volkswagen Dean alt han kunne og økte ferdighetsnivået. Han bestemte seg for å gjøre en karriere med Volkswagens og øke ytelsen deres på dragstripen.

Mens han jobbet for Century Motors i Alhambra, California, hjalp Dean med å bygge en VW bille som han kjørte jevnlig i fem måneder. Deretter bygde han en dragster med en Porsche-motor og begynte å markedsføre den i flere lokale dragracing-arrangementer.

Joe ba Dean gå tilbake til Economotors i 1963 og begynte igjen å jobbe med EMPI-ytelsesdeler. Han utviklet eksossystemer, forgassersett og ventilsett. På denne tiden bygde Dean det berømte Inch Pincher-løpet VW, en av de mest kjente racerbilene.

I 1968 forlot Dean Economotors igjen og slo seg sammen med broren Ken for å starte deres eget VW-reparasjons- og serviceverksted i Santa Ana, California. Brødrene ønsket å fokusere utelukkende på å bygge og reparere VW-motorer på heltid. Denne nye virksomheten ble kalt Deano Dyno-Soars, etter Deans kallenavn til Deano eller Dino.

Lowry-brødrene holdt fast ved dinosaur-temaet gjennom hele virksomheten, og tok opp fargen lilla. De skapte Purple Dyno-Soar-motoren, som ble malt lilla. Racerbilene og til og med servicebutikken deres var også farget lilla. Det ble deres varemerkefarge.

Lowrys kjørte ofte dragracing med Deans daglige sjåfør, en 1954 VW sedan med en 2180cc motor. Bilen var blitt lettet for å redusere vekten. Egendefinerte lettvektshjul i spunnet aluminium ble designet spesielt for dragracing-VW-er og debuterte på Dyno-Soar-racerkjøretøyet. Dens beste tid var 11,62 sek og var bilen å slå i NHRA H/Gas-klassen.

Et stort fremskritt Deano Dyno-Soar gjorde i VW-racerverdenen var å utvikle et veivhus på ettermarkedet som tillot VW-motorer på opptil 3 liter å bli bygget og plassert i det bakre motorrommet. Det ble kjent som Ultra-saken. Deano Dyno-Soar designet og utviklet også det første settet med ettermarkedet sylinderhoder for VW dragracing. De gjorde det mulig å bruke større ventiler enn et vanlig VW-hode.

Etter å ha vunnet en rekke løp og trofeer, bestemte de seg for å pensjonere dragracing VW i 1972. Bedriften ringte også opp i 1972 og brødrene gikk hver til sitt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta